2
20
26
17.1
23
12
19
24
25
11
19-1
22-1
arr och glas
18-1
15.1

"Ett saligt virrvarr av

vintage, återbruk & hantverk

i ett hönshus vid Broa färjeläge"

Vildplocket är en sommarbutik på Fårö. Hönshuset som till en början hade stampat golv från de djur som bott här, är nu istället till bredden fyllt med ambitionen att vara en inspirerande, naturnära miljö och önskan att uppmuntra till hållbar konsumtion på en av de mest fantastiska platser, Fårö. 

Under hela året handplockas vintage och andrahandsvaror.

Karaktäristiska och vackra begagnade varor som påminner om platsen och naturen. Varje enskild pinal vald med hjärta att ge ännu en chans att få vårdas, nötas och bäras av någon igen. 


Låt oss använda det vi redan har och på så sätt spara på jordens resurser.
Jag som skapat och driver Vildplocket heter Alina, född och uppvuxen på Gotland, till stor del i min farfars hus på Broa, blott två kilometer från platsen där Vildplocket nu finns.

Redan som barn drömde jag om att bli Florist. Jag minns ännu blomsterplocket och skapandet längst dikesrenen på Fårö och min första prao på Irisdals i Visby när jag var åtta år.

Det blev min givna framtid och jag är således verksam som Florist sedan flera år tillbaka.


Materialet till blomsterarrangemangen & Fårökransarna ni ser inne i hönshuset handplockas och handbinds även det med stor omsorg. För att se & läsa mer om några av binderierna, klicka här.

Vi ses i sommaren på Fårö
Broa,
Alina Rödén Espinosa